Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuřecí polévka s bramborami a špenátem

Jednoduchá polévka, která funguje jako skládačka – může mít bezpočet variací (viz Něco navíc). Tuhle ale považujeme v redakci za mimořádně zdařilou. Skvělá bude i druhý den k obědu – to když si ji vezmete v krabičce do práce. 

Vydání: 2016/10
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 litr drůbežího nebo zeleninového vývaru
    • 2 lžičky sušené citronové kůry
    • 600g brambor, varný typ B, oloupaných a nakrájených nahrubo
    • 1 bulva fenyklu, bulva a řapíky nakrájené na tenké plátky, nať odložená na ozdobení
    • 300g kuřecích prsních řízků, podélně rozpůlených a pak nakrájených napříč na velmi tenké plátky
    • 2 hrsti listů špenátu, nakrájených nahrubo
    • sůl a čerstvě mletý pepř 

Příprava jídla

1 Ve velkém rendlíku na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut doměkka, občas promíchejte. Přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět. Vlijte vývar, vsypte citronovou kůru a přiveďte k varu. Zmírněte oheň.

2 Vsypte brambory a vařte je doměkka (trvá to okolo 15 minut, podle velikosti kousků). Ke konci přidejte fenykl. Pak přidejte maso a špenát a vařte asi 2–3 minuty, aby bylo maso hotové. Podle chuti osolte a opepřete. Při podávání ozdobte fenyklovou natí.

NĚCO NAVÍC

Místo čerstvých kuřecích řízků můžete v polévce prohřát natrhané pečené či vařené drůbeží maso, které vám zbylo z nedělního oběda. Anebo polévku proměňte ve vegetariánskou tak, že použijete zeleninový vývar a místo masa přidáte těsně před podáváním například fetu nebo balkánský sýr. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstovinový salát s jablky, sýrem a špenátem

Ryba na víně se zeleninou

Burrito s rýží a uzeným kuřetem

Macaroni and cheese

reklama

Přidat komentář