OBCHOD

Květákovo-pórková polévka s bylinkovými krutonky

Jemná krémová polévka potěší jako lehká večeře i svačinka nebo oběd na druhý den.

Vydání: 2016/5
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 pórky, důkladně omyté a nakrájené na tenká kolečka
    • 1 lžíce másla
    • 1 středně velký květák, opláchnutý, zbavený košťálu a rozdělený na růžičky
    • 600ml zeleninového vývaru
    • 500ml mléka
    • 100g čedaru, strouhaného nahrubo
    • 50g parmazánu, strouhaného

    NA KRUTONY

    • 1/2 ciabatty, na kostičky
    • olivový olej
    • lžička čerstvých lístků tymiánu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Kostičky ciabatty na krutony osolte a promíchejte s 2–3 lžícemi oleje a lístky tymiánu. Rozložte na plech a pečte 10–15 minut dozlatova.

2 V hrnci rozehřejte lžíci másla a zvolna na něm duste pórek, dokud nezměkne. Přidejte květák a duste, dokud nezměkne. Vlijte vývar, mléko, přiveďte pod bod varu a nechte 20–25 minut vařit, dokud květák není měkký. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem na hladký krém a vmíchejte sýr. Podávejte s krutony.

NĚCO NAVÍC

Pokud budete vařit polévku předem a potom ji ohřívat, vmíchejte sýr až při podávání. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřový řízek s polníčkovým salátem

Cannelloni s ricottou a cuketou

Thajské burgery s batáty & ananasovou salsou

Kořeněná treska s bombajskými bramborami

Přidat komentář