Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Losos v bylinkové krustě s krevetovým máslem
Losos v bylinkové krustě s krevetovým máslem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Losos v bylinkové krustě s krevetovým máslem

5/5 Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6107 kcal
Bílkoviny 380 g
Sacharidy 308 g
Tuky 349 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lososový filet pečený vcelku působí vskutku luxusně. A co teprve, když přidáte ještě křupavou krustu z čerstvých bylinek a aromatické krevetové máslo – sváteční oběd jako ze žurnálu. 

Suroviny

sůl 2 PL
hrubá + běžná sůl
koriandrová semínka 2 ČL
nasucho opražená a podrcená
losos 1,5 kg
filet s kůží
zámecké, větší přepůlené
máslo 150 g
změklé, na kostičky
krevety 70 g
drobné, loupané a vařené
ze 2 citronů
Na bylinkovou krustu
petrželka ½ svazku
hladkolistá, nahrubo nasekaná
kopr ½ svazku
nahrubo nasekaný
hořčice mletá 1 PL
v prášku, k dostání v internetových delikatesách
pepř ½ ČL
drcený
jemně nastrouhaná z 1 citronu
kapary 50 g
opláchnuté a okapané
strouhanka 150 g
z bílého pečiva
olivový olej 3 PL

Postup

1

Smíchejte hrubou mořskou sůl s drcenými semínky koriandru a posypte směsí filet lososa. Zakryjte a uložte na 1 hodinu do chladu, pak opatrně opláchněte pod studenou vodou a osušte kuchyňskými papírovými utěrkami. 

2

Brambory vydrhněte, v osolené vodě je uvařte doměkka a slijte.

3

Rozehřejte troubu na 200C° (horkovzdušnou na 180°C). Petrželku, kopr, práškovou hořčici, drcený pepř, citronovou kůru a špetku soli vložte do sekáčku a několika pulzy rozmixujte, aby se všechny přísady propojily. Přidejte kapary, strouhanku a olej. Společně rozmixujte na hmotu podobnou drobence.

4

Lososa položte kůží dolů do velké zapékací nádoby a přitiskněte na něj směs strouhanky a bylinek. Kolem rozložte brambory, na každou položte kousíček másla a podle chuti lehce osolte. Vložte do trouby a pečte 20 minut. 

5

Zbylé máslo smíchejte s krevetami. Vyndejte zapékací nádobu z trouby, rozprostřete na brambory máslo s krevetami a vraťte na 5 minut do trouby. Pak vyjměte, pokapejte podle chuti citronovou šťávou a podávejte.

Fotografie i recept převzaty z Olive Magazine.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/1

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč