Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Marocké ragú s kuskusem

Jeden den k večeři marocké ragú a druhý den krémová polévka... Dvě lahodná jídla a pouze jedno vaření? Takové počty máme rádi!

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H
Vaření 1:00
Omáčka

Ingredience

    • 4 lžíce olivového oleje + na kuskus
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 500g jehněčího krku nebo plecka, na malé kostky
    • 1 lžička římského kmínu
    • 1/2 lžičky mletého koriandru
    • 1 lžíce chilli pasty harissa (nebo podle chuti)
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1 litr drůbežího vývaru
    • 400g konzerva krájených rajčat
    • 200g dužiny dýně, na kostky
    • 200g batátů (asi 2 kusy), oloupané a nakrájené na kostky
    • 400g konzerva cizrny, propláchnuté
    • sůl 
    • 220g kuskusu
    • hrst nasekaného koriandru
    • hrst máty na ozdobení 

Příprava jídla

1 V pánvi na polovině oleje opékejte cibuli zhruba 4 minuty dosklovita. Přidejte maso, římský kmín, koriandr a opékejte dalších 5 minut, aby se maso zatáhlo.

2 Přimíchejte harissu a česnek, zalijte vývarem, přidejte rajčata, dýni a batáty, přiklopte, přiveďte k varu a ztlumte. Vařte 50 minut nebo až je maso měkké. Pak přidejte cizrnu a osolte podle chuti.

3 Kuskus zalijte vroucí vodou podle návodu na obalu a nechte nabobtnat. Hotový kuskus osolte, promíchejte s koriandrem a 2 lžícemi olivového oleje. Podávejte s ragú a na závěr ozdobte lístky máty.

NĚCO NAVÍC

Jehněčí maso můžete nahradit hovězí kližkou. Po přivedení k varu ve druhém kroku lze ragú dodělat v troubě předehřáté na 180°C. 

 

Oběd na další den

Marocká krémová polévka

1 Do zbylého ragú přidejte 200ml vody (nebo dle potřeby) a rozmixujte. Osolte, opepřete a přidejte po 1 lžíci nasekané máty nebo koriandru. Promíchejte a v uzavíratelné sklenici přeneste. Před podáváním prohřejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Těstoviny s pečeným ratatouille a masovými kuličkami

Kuřecí paličky se salátem coleslaw

Pečené vepřové kotlety à la puttanesca

Zeleninová polévka se sýrovými tousty

30 pořádně pálivých jídel

Přidat komentář