Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hamburgerové bulky
ZDROJ: Image Professionals
sdílet:
4.5/5 Počet hodnocení: 2
Do 45 minut Velmi snadné Na 12 bulek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2673 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 350 g
Tuky 83 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí bulky pozvednou burger na úplně novou úroveň. Měly by být nadýchané, kypré a vláčné. Pevné tak, aby udržely všechnu nezbytnou oblohu, ale zároveň měkké jako peřinka. Pokud se pustíte do pečení, připravte jich více a zbylé kusy můžete uchovat v mrazáku. Před podáváním je vyndejte a krátce prohřejte v troubě rozpálené na 180 °C.

Suroviny

mléko 60 ml
vlažné
droždí sušené 7 g
sůl 1 ČL
vejce 2 ks
1 do těsta + 1 rozšlehané na potření
vychladné, oloupané a nastrouhané
rozpuštěné
voda 120 ml
vlažná
sezamová semínka
na posypání, nebo mák či směs na posypání

Postup

1

Do mísy vsypte mouku, udělejte do ní důlek a nalijte do něj mléko a nasypte droždí. Nechte v teple, až se na vršku mouky objeví pěnovitý kvásek.

2

Začněte hníst těsto buď vařečkou, nebo na nízkou rychlost hnětacím hákem v robotu. Přidejte sůl, vejce, strouhané brambory a máslo, postupně podle potřeby přilévejte vodu, až vznikne hladké a elastické těsto.

3

Přikryjte a nechte vykynout, až těsto zdvojnásobí svůj objem.

4

Vyklopte těsto z mísy a ručně krátce prohněťte. Pak rozdělte na 12 kousků stejné váhy (cca 80 g) a vytvarujte bulky. Lehce je zploštěte, aby nenarostly příliš do výšky.

5

Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte utěrkou a nechte znovu nakynout do dvojnásobného objemu.

6

Rozpalte troubu na 200 °C. Bulky potřete vejcem, posypte sezamem či mákem a pečte asi 15–20 minut dozlatova.

Související články

Apetit magazín