Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Meruňkový džem s levandulí

Jednoduchá, poctivá, domácí, voňavá. Tak přesně taková je tahle meruňková marmeláda. Udělejte jí dostatečné množství, doma se o ni poperou a návštěvy si ji budou chtít odnést i domů.

Vydání: 2018/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 4 malé skleničky
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Zavařenina

Ingredience

    • 600 g vypeckovaných meruněk
    • 2 snítky sušené levandule nebo zhruba 1/2 lžičky sušených kvítků
    • 60 ml vody
    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 275 g krupicového cukru

Příprava jídla

1 Do hrnce dejte meruňky, levanduli, vodu a citronovou šťávu. Zvolna vše přiveďte k varu, ztlumte plamen a vařte, dokud meruňky nezměknou. Vmíchejte cukr a zvolna za občasného míchání vařte 15–20 minut, dokud se meruňky nerozvaří a směs nezhoustne. Průběžně sbírejte pěnu.

2 Směs rozdělte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a 10–15 minut zavařujte.

NĚCO NAVÍC
Meruňky samy houstnou, a proto do marmelády nemusíte většinou přidávat vůbec nic, pokud ji však chcete opravdu hustou a rosolovitou, přidejte na závěr 6 g citrusového pektinu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nakládané lilky

Černorybízový likér cassis

Nakládané okurky babičky Jiřinky

Přidat komentář