Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexická fazolová polévka s tortillami s fetou

Chipotle omáčka dodá polévce pikantní uzenou příchuť. Můžete ji nahradit nasekanou papričkou chipotle z konzervy. 

Vydání: 2016/3
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:50
Polévka Mexická

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce chipotle omáčky, nebo podle chuti (omáčka z uzených chilli papriček chipotle)
    • 500g rajčatového pyré (passaty)
    • 500ml zeleninového vývaru
    • 400g konzerva červených fazolí, scezených a propláchnutých
    • 400g konzerva černých fazolí, scezených a propláchnutých
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200g sýra feta
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 4 velké nebo 8 malých pšeničných tortill
    • malý svazek koriandru, nasekaný, čerstvé chilli papričky a zakysaná smetana k podávání 
     

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli 5 minut, až změkne. Přidejte omáčku chipotle, passatu, vývar a fazole. Osolte (ale opatrně, budete podávat se slanou fetou!) a přiveďte k varu. Vařte 10 minut.

2 Mezitím do mísy rozdrobte fetu, promíchejte ji s česnekem a rozdělte na tortilly: rozprostřete vždy na polovinu kola, opepřete, přeložte a přitiskněte. Rozehřejte pánev a nasucho opékejte po obou stranách dozlatova.

3 Polévku rozdělte do misek, posypte koriandrem, případně podle chuti chilli papričkami, ozdobte kopečkem zakysané smetany a podávejte se sýrovými tortillami. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí prsa plněná ricottou

Koláč s pórkem a kozím sýrem

Těstoviny s koprem a slaninou

Zapečené masové kuličky po italsku

reklama

Přidat komentář