Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Millefeuille s hruškami a tvarohem

Fantastický dezert, který vypadá jako z michelinské restaurace, přitom jej zvládnete sami doma!

Vydání: 2015/11
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT4M
Pečení 0:04
Dort

Ingredience

    • 50g bílků
    • 50g moučkového cukru
    • 50g másla
    • 50g hladké mouky

    NA TVAROH

    • 500g měkkého tvarohu ve vaničce
    • špetka mleté skořice
    • moučkový cukr podle chuti
    • 1 lžíce rumu (nemusí být)

    NA HRUŠKY

    • 3 hrušky
    • 200g krupicového cukru
    • 100g pekanových ořechů, nasekaných

    NA DOKONČENÍ

    • 50g krupicového cukru
    • 4 makadamiové ořechy
    • 1 hruška
    • 1 fík
    • čerstvá máta na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 160°C. První 4 ingredience prošlehejte na hladké těstíčko a rozetřete na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečícím papírem na sílu cca 2-3 mm (máte-li cukrářské šablony na obdélníky, rozetřete těsto přes ně). Pečte 4 minuty dozlatova (pokud těsto upečete málo, bude gumové). Upečený měkký plát těsta sundejte z plechu a nakrájejte ho na 12 obdélníků. Nechte vychladnout. 

2 Tvaroh prošlehejte se skořicí, dochuťte cukrem a rumem, chcete-li, a dejte chladit.

3 Oloupané hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Cukr nasypte do rendlíku a nechte ho rozpustit na světlý karamel (pozor, cukr musíte hlídat!). Pak do něj vhoďte hrušky a ořechy, promíchejte a stáhněte z ohně.

4 Na dokončení: 50g cukru nechte rozpustit na karamel. Mezitím každý makadamiový ořech napíchněte na párátko nebo na špejli. Připravte kus polystyrenu či jiné měkké desky. Každý ořech namočte do karamelu a zapíchněte zespodu do polystyrenu. Nechte skapávat a ztuhnout do tvaru tenké špičky. Hrušku rozkrájejte na čtvrtky, zbavte jádřince, obalte v cukru a opalte cukrářskou pistolí. Fík rozčtvrťte.

5 Ochucený tvaroh dejte do curkářského sáčku se zdobicí špičkou. Na talíř položte vždy obdélník těsta, nastříkejte tvaroh, na něj umístěte další obdélník těsta, opět nastříkejte tvaroh a zopakujte to ještě jednou. Vzniklý dortík ozdobně polijte karamelovými hruškami, přidejte vždy čtvrtinu hrušky i fíku, ořech v karamelu a celé dílo okorunujte lístkem máty. 

NĚCO NAVÍC

Tzv. jedničkové těsto (poměry všech surovin jsou stejné) se používá na oplatky i košíčky anebo různé ozdoby zvené tuile. Po vytažení z trouby ho můžete různě tvarovat: ohýbat přes hrníček, obtočit kolem vařečky atd.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rýžový pudink Malta

Lehce zauzený telecí tartar

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Hrušky nasladko aneb 24 ovocných receptů

Přidat komentář