Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Minestrone s klobáskami

Vydatná polévka, kterou můžete podávat i jako hlavní chod. Zachutná, zahřeje a zasytí!

Vydání: 2015/2
Autor:
Hodnocení:
18 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 - 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT45M
Vaření 0:45
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 3 cibule, nakrájené nadrobno
    • 6 mrkví, nakrájených na kostičky
    • 4 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na plátky
    • 4 stroužky česneku, nadrobno
    • 8 klobásek Cumberland
    • 1 lžíce rajčatového protlaku
    • 2 x 400 g konzerva drcených rajčat
    • 700 ml kuřecího vývaru
    • 400 g konzerva bílých fazolí, scezených a propláchnutých
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • velký svazek hladkolisté petrželky, nasekaný nahrubo

Příprava jídla

1 Olej vlijte do většího hrnce a rozpalte. Přidejte cibuli, mrkev, celer a česnek a vše na mírném plameni opékejte zhruba 15 minut, dokud zelenina nezměkne.

2 Mezitím opečte klobásky na pánvi a nakrájejte je na kolečka.

3 K zelenině vmíchejte rajčatový protlak a krátce ho orestujte. Přilijte rajčata, 700 ml vývaru, promíchejte a na mírném plameni nechte vařit zhruba 10 minut. Vmíchejte klobásky a fazole a ještě 10 minut vařte. Ochuťte solí a pepřem a vmíchejte ocet a cukr. Rozdělte polévku do talířů, ozdobte petrželkou a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hovězí klobásky Františka Kšány ml.

Hot dog s karamelizovanou cibulkou

Klobásky Cumberland Christophera Robertsona

Daňčí klobásy

Daňčí klobásky s pečenou zeleninou a cibulovou omáčkou

Snídaňová šalvějová grilovací klobása Tomáše Babince

Snídaně v anglickém stylu

10x rajčata z plechu

Polévka je grunt!

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Polévka výborná. Velmi jednoduchá na přípravu, plná zeleniny a zasytí na dlouhou dobu. Na našem stole se určitě objeví častěji.

Přidat komentář