Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Paella s kuřetem a plody moře

Vydejte se za voňavým gastro zážitkem do Španělska a připravte celé rodině vynikající a výživnou paellu. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Maso

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná nadrobno
    • špetka chilli koření
    • 300g kulatozrnné rýže
    • 3 lžíce suchého sherry nebo bílého vína (nemusí být)
    • 200g třešňových rajčat, přepůlených
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 900ml horkého drůbežího vývaru s vmíchanou špetkou šafránu mořská sůl
    • 300g mražené směsi mořských plodů či krevet
    • 150g kuřecích prsních řízků
    • 100g mražených fazolek
    • šťáva z 1/2 citronu
    • hrst hladkolisté petrželky 

Příprava jídla

1 V široké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a opékejte ji asi 5 minut dosklovita. Vmíchejte chilli koření a rýži, promíchejte a přilijte sherry či víno. Nechte odpařit, přidejte rajčata, česnek, vývar se šafránem, osolte a vařte na mírném plameni za občasného míchání zhruba 15 minut, dokud rýže není skoro hotová (pokud by se tekutina odpařovala příliš rychle, podlijte vodou či vývarem). 

2 Vmíchejte mořské plody, na nudličky nakrájené maso a fazolky, přiklopte a duste ještě 5 minut, aby krevety a maso byly hotové a rýže na skus. Pak zakápněte citronem a posypte nasekanou petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tortilla s pikantním kuřetem

Křupavé thajské kuřecí řízečky

Zapečené gnocchi

Přidat komentář