Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená brambora s čedarovým dipem se slaninou a cibulkou

„ Pečená brambora je moje srdcovka. Zamilovala jsem se do ní ve Velké Británii. Před rokem jsem se na Apetit pikniku kochala a přemýšlela, s čím bych se jako prodejce mohla sama blýsknout. Pak mi osud přihrál do cesty obří pec a já si řekla, že je na čase, aby si brambora z pece získala na čes- kém trhu své zasloužené místo,“ prozradila nám Jana Pajová, jejíž brambory nás uchvátily na 7. Apetit pikniku.

Vydání: 2017/8
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT1H15M
Pečení 1:15
Zelenina

Ingredience

    • 4 velké brambory typu B či C, omyté
    • 100 g slaniny, nakrájené nadrobno
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 2 střední cibule, nadrobno
    • 100 g čedaru, nastrouhaného najemno
    • 200g zakysané smetany
    • jarní cibulka (jen zelená část) nebo hladkolistá petrželka, nakrájená nadrobno (podle chuti)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 plátky másla
    • pažitka na ozdobení

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C. Brambory rozložte na rošt, několikrát je vidličkou propíchněte a pečte asi 1 hodinu a 15 minut.

2 Slaninu opečte na oleji dozlatova. Vyjměte ji z pánve a ve výpeku opečte cibuli. Dejte stranou a obojí nechte vychladnout.

3 Strouhaný čedar smíchejte se slaninou, cibulí, zakysanou smetanou a nakrájenou jarní cibulkou nebo hladkolistou petrželkou. Opepřete.

4 Upečenou bramboru vždy podélně nakrojte, dovnitř vložte plátek másla a osolte. Bramboru naplňte dipem a ozdobte nadrobno nakrájenou pažitkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuřecí biryani

Maracujové marshmallow

Čokoládové tartaletky s makronkami

Makový koláč

Přidat komentář