Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená medová jablka s mandlemi a rozinkami

Zlaté jablko jako z pohádky

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT40M
Pečení 0:40
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 185 ml sladkého (červeného) vermutu
    • 270 g medu
    • 40 g rozinek, propláchnutých
    • kůra a šťáva z 1 biopomeranče
    • špetka mleté skořice
    • 1 lžíce třtinového cukru
    • 6 jablek (nejlépe Pink Lady nebo Royal Gala), zbavených jádřince
    • 40 g neloupaných mandlí, lehce opražených a nasekaných nahrubo
    • mascarpone nebo vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 V rendlíku přiveďte vermut a med k varu. Ztlumte a zahřívejte 10 minut do zhoustnutí. Přidejte rozinky, vypněte a nechte vychladnout.

2 Troubu předehřejte na 160°C. V míse smíchejte pomerančovou šťávu a strouhanou kůru, skořici a cukr. Jablka nakrájejte vodorovně na tenké plátky a snažte se je udržet u sebe, abyste je mohli později opět složit. Každý plátek protáhněte pomerančovou směsí a složte do původního tvaru jablka. Připravená jablka narovnejte do zapékací nádoby.

3 Děrovanou sběračkou vyberte rozinky z medového sirupu a promíchejte s mandlemi. Naplňte jimi v jablkách otvory po jádřincích a celá jablka pokapejte medovým sirupem a zbylou pomerančovou směsí.

4 Za občasného přelévání šťávou pečte jablka asi 40 minut doměkka. Podávejte s kopečkem mascarpone nebo vanilkové zmrzliny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Medová zimní zelenina

Zapékaný kozí sýr s medem a ořechy

Mandlový pusinkový dort s medovým mascarpone

Kachna na medu s pomeranči a olivami

Medový bůček na špaldovém salátu

Jablečno-karamelový trifle

30x recepty z báječného podzimního ovoce

30 podzimních jablečných sladkostí

reklama

Přidat komentář