Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená zelenina s kroupami a bylinkovým pestem

Pekáček plný zeleniny poslouží jako příloha, ale i jako vegetariánský hlavní chod!

Vydání: 2018/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT25M
Pečení 0:25
Zelenina

Ingredience

    • 200 g krup
    • 800 g mrkví různých barev
    • 60 ml pomerančového džusu nebo čerstvé šťávy z pomeranče
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžička chilli vloček
    • 2 lžíce olivového oleje sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250 g rajčat, nejlépe na větvičce

    NA PESTO

    • velký svazek petržele
    • malý svazek máty
    • pár snítek kopru
    • 1 lžíce olivového oleje
    • sůl
    • 100 g uzených mandlí, nasekaných nadrobno + další na ozdobení

Příprava jídla

1 Kroupy vsypte do hrnce, přilijte vodu, přiveďte k varu a uvařte je doměkka, trvá to zhruba 20–30 minut.

2 Troubu předehřejte na 220°C. Mrkve očistěte (nať seřízněte) a rozložte je na pekáč (silnější podélně překrojte. Pomerančovou šťávu, med, chilli, olivový olej, sůl a pepř dejte do misky a prošlehejte. Přelijte přes mrkev a dejte péct na 20 minut. Po 15 minutách přisypte uvařené a slité kroupy (můžete je zakápnout olivovým olejem), po dal- ších 5 minutách rajčata a pečte vše ještě 5 minut.

3 Bylinky nasekejte nadrobno, smíchejte s olivovým olejem, solí a mandlemi. Podávejte k pečené zelenině s kroupami. Nakonec vše posypte nahrubo nasekanými mandlemi.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krémová dýňová polévka s cizrnou, slaninou a sýrem

Těstoviny s brokolicí a klobáskou

Pečená křidýlka s jablečným coleslawem

Hrnkový hruškový koláč

Horké mléko s karamelem

Přidat komentář