Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Drobné pečené brambůrky vám budou chutnat jen tak samotné, ale k rybě nebo ke králíkovi se hodí přímo skvěle. 

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 600 g bramborových rohlíčků nebo malých nových brambor s pěknou slupkou
    • mořská sůl
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 100g anglické slaniny v celku, nakrájené na nudličky
    • 200g červená cibule, nakrájená na měsíčky
    • 1 svazek pažitky, nasekaný 

Příprava jídla

1 Bramborové rohlíčky nebo jiné malé brambory s pěknou slupkou uvařte v osolené vodě téměř doměkka. Potom sceďte a nechte vychladnout.

2 Vychladlé brambory podélně rozpulte a v pánvi na rozehřátém oleji opečte dozlatova. Přesuňte je do zapékací misky. Troubu předehřejte na 220 °C.

3 Na tuk do uvolněné pánve přidejte slaninu a lehce zpěňte. Pak přidejte cibuli a opékejte další cca 4 minuty do lehce zlatavé barvy. Vše navršte na opečené půlky brambor a krátce zapečte v troubě. Nakonec posypejte nasekanou pažitkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Pomalu pečený králík s česnekem, cibulí a bylinkami

Grilovaná zelenina s bazalkou

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

reklama

Přidat komentář