Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené brokolicové nočky

Pokud milujete omáčky, určitě si k nim oblíbíte tyhle nočky, výborné budou třeba k ragú z pomalu dušeného hovězího krku. Skvělé jsou i jako předkrm nebo jako zobání k televizi – třeba s pikantním rajčatovým dipem.

Vydání: 2018/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Pečení 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 2 hrnky růžiček brokolice, čerstvé nebo mražené, povolené
    • 1 vejce
    • 1 menší červená cibule, nadrobno
    • 1/4 hrnku strouhaného čedaru
    • 1/3 hrnku strouhanky, nejlépe panko
    • 2 lžíce najemno nakrájené hladkolisté petrželky
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Bro- kolici 1 minutu povařte ve vroucí vodě a poté rovnou přesuňte do ledové vody, zachová si tak svěží barvu i křupavost.

2 Brokolici osušte, nasekejte na- drobno nožem nebo v robotu a smíchejte se zbylými ingrediencemi (strouhanku přidávejte postupně, aby směs nebyla příliš suchá a držela pohromadě). Ze směsi tvořte malé válečky a rozložte je na plech. Vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut dozlatova, v polovině pečení obraťte. Vyjměte z trouby a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Citronové fazolky

Jáhly s bobem zahradním

Přidat komentář