Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené jarní kuřátko s estragonem a citronem

Voňavé kuřátko chutná nejlíp jen s čerstvým pečivem, které můžete namáčet do lahodné omáčky.

Vydání: 2016/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT1H
Pečení 1:00
Kuře

Ingredience

    • 4 jarní kuřátka (à 400g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 malý biocitron, přepůlený a nakrájený na plátky
    • 8 snítek estragonu
    • 4 lžíce másla + na fazolky
    • 2 lžičky hladké mouky
    • 200ml smetany ke šlehání
    • 70g sušené či anglické slaniny
    • 1 balení dlouhých tenkých zelených fazolek, 5 minut povařených a pak zchlazených
    • bageta k podávání

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180°C. Stehna kuřátek svažte provázkem. Ostrým nožem udělejte do prsíček po každé straně 1–2 mělké zářezy. Osolte je a opepřete a do zářezů dejte kousek citronu a kousek snítky estragonu. Kuřátka potřete máslem a pečte zakryté 45 minut. Pak odklopte a dopečte dozlatova.

2 Kuřátka vyjměte a uchovejte horká. Pekáč se šťávou postavte na sporák a zaprašte moukou. Míchejte asi minutu a pak zalijte smetanou. Dobře rozmíchejte a vařte za stálého míchání asi 10 minut do zhoustnutí. Podle chuti dosolte.

3 Na másle opékejte 3 minuty slaninu dozlatova, pak přidejte fazolky, osolte, opepřete a prohřejte. Podávejte s kuřátky, přelité připravenou smetanovou omáčkou a s čerstvou bagetkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Česnekové kuře s rukolovou zálivkou

Bylinkové pečené kuře s bramborami

Portugalské paprikové kuře

Lepkavé kuře se sójovou omáčkou a zázvorem

28x pečené kuře

Pohodový nedělní oběd s chřestem a rebarborou

Přidat komentář