Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečené kuře s nádivkou naruby

Skvělý nápad na večeři z plechu! Vychutnejte si dozlatova vypečené porce kuřete a křupavý chléb se slaninou.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT50M
Pečení 0:50
Kuře Česká

Ingredience

    • 100 g anglické slaniny v celku, na nudličky
    • 1 červené jablko, nakrájené na kostky
    • 2 řapíky celeru, nakrájené na silné plátky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 6 hrnků pevného bílého italského chleba (benátský, ciabatta, nizza), nakrájeného na kostky
    • 250 ml drůbežího vývaru
    • 1 kuře, rozdělené na 10 dílů
    • 1 lžička fenyklových semínek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220 °C. Mřížku zasuňte do spodní třetiny. Na hlubším plechu promíchejte slaninu, jablko, řapíkatý celer, 2 lžíce olivového oleje.

2 Přidejte chleba a rozprostřete v jedné vrstvě, pečte 10 minut. Zalijte vývarem a zlehka promíchejte, aby se vsákl.

3 Kuře potřete máslem, posypte fenyklem a rozložte na plech k nádivce. Maso i nádivku osolte a opepřete. Pečte dalších 40–50 minut dozlatova. Posypte petrželkou a podávejte.

NĚCO NAVÍC

Ne každý má specifickou chuť fenyklu rád, proto ho buď vynechte, nebo nahraďte třeba kmínem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Pečená slepice s nádivkou a sváteční slepičí polévka

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

10x velikonoční nádivka

28x pečené kuře

Přidat komentář