Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pesto z medvědího česneku

Ve váze s vodou vám čerstvé listy medvědího česneku vydrží 2 až 3 dny, nebo je zabalte do vlhké utěrky a dejte do lednice. Pro uchování je můžete také nasekat a uložit do mrazáku, případně z nich udělat tohle pesto či tinkturu. Medvědí pesto si dejte s těstovinami, hodí se ale i steaky či ryby a ozdobit jím můžete také jarní polévku či tousty.

Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
Studená omáčka a dip

Ingredience

    • 100-150g medvědího česneku
    • hrubá mořská sůl
    • špetka kajenského pepře
    • 50g oříšků kešú, nesolených
    • 50g strouhaného sýra pecorino
    • 150ml ořechového či méně výrazného panenského olivového oleje + na zakápnutí

Příprava jídla

1 Listy medvědího česneku omyjte, osušte, dávejte je po dávkách do hluboké nádoby a tyčovým mixérem mixujte s trouchou soli nahrubo. Přidejte zbylé suroviny a umixujte hladkou pastu. Je-li třeba, přidejte ještě trochu oleje a dochuťte solí a kajenským pepřem. Povrch zakápněte dalším olejem, aby bylinky neoxidovaly, a skladujte v uzavřené nádobě v chladničce (vydrží maximálně týden). Pro delší uchování pesto zamrazte.

KAM PRO NĚJ

Medvědí česnek koupíte brzy zjara na trzích nebo si ho můžete natrhat v lužních lesích, kde vytváří celé koberce listů. Výtečný je i česnek podivný s užšími listy. Při rozemnutí voní oba po česneku, a tím se liší od jedovaté konvalinky i ocúnu, kterým se vzhledem podobají. 

Nahlásit chybu v receptu
reklama

Přidat komentář