Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomalu pečený králík s česnekem, cibulí a bylinkami

Králík, který je právě v sezoně, se může stát zlatým hřebem celého menu. 

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT3H
Pečení 3:00
Maso

Ingredience

    • 1 králík (cca 1,5–2kg)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce slunečnicového oleje
    • 500g menších cibulí, na čtvrtky
    • 1 palice česneku, horizontálně rozpůlená
    • 50g anglické slaniny v celku, nakrájené na nudličky
    • 4 snítky tymiánu
    • 8 kuliček celého pepře
    • 5 kuliček nového koření
    • 2 bobkové listy
    • 150ml bílého vína
    • 1 lžíce hladké mouky
    • cca 500ml králičího či drůbežího vývaru + na podlévání 

Příprava jídla

1 Králíka naporcujte (oddělte stehna, hřbet s kostí a přední běhy). Osolte a opepřete. Troubu rozehřejte na 140°C.

2 Ve větší pánvi na rozehřátém oleji porce králíka zprudka opečte ze všech stran dozlatova. Vyjměte a odložte do pekáče.

3 Na tuk do uvolněné pánve vsypte cibuli a rozpůlenou palici česneku, lehce orestujte a pak přidejte ke králíkovi. Do pekáče dejte slaninu, tymián, celý pepř, nové koření a bobkový list. Podlijte vínem, přiklopte a pozvolna pečte cca 3 hodiny doměkka. Podle potřeby podlévejte vývarem.

4 Po zhruba 2,5 hodinách pečení, když je králík téměř měkký, odklopte, zvyšte teplotu na 180°C a dopečte doměkka a dozlatova. Pak maso, cibuli a česnek vyjměte a na sporáku vyrestujte vypečenou šťávu na tuk. Následně zaprašte moukou, míchejte asi minutu, až zpění, zalijte vývarem, dobře rozmíchejte a provařte 20 minut. Dosolte.

5 Králíka, cibuli a česnek vložte zpět do pekáče a neste na stůl. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Grilovaná zelenina s bazalkou

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

reklama

Přidat komentář