Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pomerančové palmiers s kardamomem

Palmierky jsou jedním z klenotů francouzských pâtisserií. S naším receptem se tam přenesete raz dva. 

Vydání: 2016/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro cca 12 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
PT15M
Pečení 0:15
Koláč

Ingredience

    • 90g třtinového cukru + na poprášení
    • strouhaná kůra z 1 pomeranče
    • 1/2 lžičky mletého kardamomu
    • 1/4 lžičky mletého zázvoru
    • 350g listového těsta
    • hladká mouka na vál
    • 20g másla, rozpuštěného 

Příprava jídla

1 Smíchejte cukr s pomerančovou kůrou a kořením a odložte.

2 Na válu lehce poprášeném třtinovým cukrem rozválejte těsto na sílu cca 3mm. Vykrojte z něj čtverec o hraně 30cm. Potřete máslem a posypte připraveným kořeněným cukrem. Potom rolujte proti sobě ze dvou protilehlých stran, aby se roládky setkaly uprostřed. Přendejte na tác a dejte ztuhnout do chladničky – trvá to asi hodinu až hodinu a půl.

3 Troubu předehřejte na 220°C. Těsto krájejte na 1cm silné plátky (vzniknou jakési brýle) a ty rozložte na plechy vyložené pečicím papírem, přičemž mezi nimi nechte zhruba 5cm mezery. Pečte 5–6 minut do světle zlata.

4 Vyjměte z trouby a palmierky opatrně obraťte (dávejte pozor, rozehřátý cukr je velmi horký). Vraťte do trouby a pečte dalších 5–6 minut, až budou mít pěknou karamelovou barvu. Nechte vychladnout na plechu a podávejte v den, kdy se pekly, dokud jsou křupavé. 

 

CO JEŠTĚ VYZKOUŠET

TYČINKY S CUKROVOU POLEVOU

PŘÍPRAVA 10 MINUT + CHLAZENÍ ■ PEČENÍ 15 MINUT ■ PRO CCA 12 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

Nejjednodušší recept s domácím listovým těstem rozhodně stojí za vyzkoušení. Tyhle tyčinky jsou skvělé ke kávě i čaji i jen tak na chroupání.

1 Troubu předehřejte na 200°C. Rozválejte 375g listového těsta na 3mm plát. Položte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 10–15 minut do mrazáku ztuhnout. Mezitím rozšlehejte 1 bílek, 160g moučkového cukru a 1/4 lžičky mleté vanilky na pastu. Potřete s ní těsto a vraťte na 5 minut do mrazáku.

2 Nakrájejte na proužky cca 2x12cm a rozložte je na plechy vyložené pečicím papírem. Pečte 8–10 minut do světle zlaté barvy. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí listové těsto

Jemný koláč s jablky

Závin s podzimním ovocem

Masové taštičky s cibulkami

Cuketový koláč se sýrem

Čokoládovo-mandlové mille-feuille

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

reklama

Přidat komentář