Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

První dhal

Chuťové buňky je třeba trénovat! Dhal je jemný, přitom voňavý, na start s kořením ideální.

Vydání: 2018/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1/2 cibule, nakrájená nadrobno
    • 1 menší mrkev, nakrájená nadrobno
    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • 1/4 lžičky kurkumy
    • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
    • 1 stroužek česneku, prolisovaný
    • 200 g červené čočky, propláchnuté
    • 400 ml zeleninového vývaru
    • 100 g batátů, oloupaných a na kostky

Příprava jídla

1 Cibuli a mrkev opékejte na oleji. Když začne cibule měknout, přidejte koření, zázvor a česnek. Pak vsypte červenou čočku, zamíchejte a zalijte vývarem. Přidejte batáty a společně vařte pod pokličkou 20 minut. Pak můžete rozmixovat, rozšťouchat či ponechat v celku.

NĚCO NAVÍC
Pokud dhal připravujete pro nejmenší, koření vynechte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jablečno-hruškový kompot

Domácí termix

Kaše s hráškem, česnekem a avokádem

Květák se sýrem

Tousty s čedarem a jablkem

Lasagne do ruky

Masové kuličky s mrkví

Těstoviny primavera

Přidat komentář