Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Quinoová kaše s medem a fíky

Používáte quinou? Je bohatá na bílkoviny, obsahuje hořčík a další minerály. A víte, že stejně dobře jako v zeleninových salátech zafunguje i ve sladkých kaších? Zařaďte ji do svého jídelníčku!

Vydání: 2018/9
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
+ odležení
P
Pohár

Ingredience

    • 2 lžíce mandlového másla
    • 1 lžíce medu + další k podávání
    • 140 g řeckého jogurtu + další k podávání
    • 375 ml mléka + další k podávání
    • 1 a 1/2 hrnku vařené bílé quinoy
    • 60 g jemně mletých ovesných vloček
    • 40 g borůvek
    • 40 g dýňových semínek
    • 2 fíky k podávání

Příprava jídla

1 Do velké misky dejte mandlové máslo, med, řecký jogurt a mléko. Promíchejte. Poté přidejte vařenou quinou, ovesné vločky, borůvky a 20 g dýňových semínek. Přikryjte potravinovou fólií a vložte na noc do lednice.

2 Ráno kaši rozdělte do misek. Ozdobte jogurtem, zbylými dýňovými semínky (20 g), medem a nakrájenými čerstvými fíky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Borůvková kaše

Mandlová kaše s kávou

Kaše se semínky a malinami

Přidat komentář