Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Reveňový koláč s drobenkou

Reveňový koláč s drobenkou

Hodnocení receptu
3.6/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6466 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 763 g
Tuky 334 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Náš tip: Jak na rebarboru? 

Suroviny

Těsto
máslo 225 g
cukr 225 g
sůl špetka
vejce 3 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
Obloha
Drobenka
máslo 125 g
mouka pšeničná hrubá 200 g
sůl špetka

Postup

1

Z másla, cukru a soli ušleháme pěnu. Postupně vmícháme všechna 3 vejce.

2

Mouku smícháme s kypřícím práškem , prosijeme na máslový krém a střídavě s jogurtem vmícháme do krému.

3

Do těsta většinou přidám i trochu mléka.

4

Těsta vlijeme na vymazaný (nebo pečící papír) plech, rozprostřeme reveň a posypeme drobenkou.

5

Pečeme při 175 stupních 40 - 45 minut.

Foto ilustrační, zdroj: Pixabay.com

 
Autor: barosanda

Apetit magazín

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v klasických českých zákuscích?

Pokud jste milovníci české klasiky a zároveň sladkého, jistě znáte větrník, špičku nebo třeba věneček se žloutkovým krémem. Možná vás napadlo, že vaše oblíbená cukrárna z dětství již neexistuje a že váš milovaný zákusek již nikdo...