Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rostbíf s křenovou remuládou

Delikátní pečeně se dělá z hovězího nízkého roštěnce, který se nachází nad středovou částí páteře. Je to po svíčkové nejdražší kus hovězího, ale nelitujte peněz a kupte to nejlepší maso, nejlépe z mladého býčka nebo jalovičky. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT35M
Pečení 0:35
Maso

Ingredience

    • 1 kg nízkého roštěnce v celku
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce bílého vína
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 2 snítky čerstvého tymiánu, lístky odrhnuté
    • cca 250 g sýra s modrou plísní + opečené plátky bagety k podávání

    NA REMULÁDU

    • 150g majonézy
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 2 lžíce čerstvého strouhaného křenu
    • 1 lžička dijonské hořčice 

Příprava jídla

1 Maso odblaňte a začistěte. Opepřete, potřete směsí vína a hořčice a posypte tymiánem. Dejte do plastového sáčku a pevně uzavřete. Nechte v chladničce marinovat 1–2 dny, občas obraťte.

2 Smíchejte přísady na remuládu, osolte a opepřete a odložte do chladničky.

3 Maso vyjměte z marinády, osolte ho a nechte 20–30 minut dojít do pokojové teploty. Troubu předehřejte na 240–250°C.

4 Pečte 20–25 minut, v polovině obraťte. (Ideální je péct rostbíf jen volně položený na mřížce a pod něj umístit pekáč s vodou na odkapávání. Lze péct také nasucho v pekáčku, ale dost to kouří.) Po upečení vyjměte maso z trouby, zabalte ho do alobalu a nechte 30 minut dojít.

5 Podávejte nakrájené na tenké plátky na prkénku. Každý si poslouží plátkem masa, kouskem sýra a toustíkem s remuládou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Slané košíčky se špenátem a hráškem

Špenátový salát s jablky, slaninou a medovo-hořčičnou zálivkou

Danuščino švestkové tiramisu

Na Štěpána není pána...

Přidat komentář