Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salátek s grilovanou hruškou a lískovými oříšky

Svěží salát s lehkostí kombinuje ověřené suroviny - hrušky, med, kozí sýr a ořechy. Opravdová lahůdka!

Vydání: 2016/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:11
Salát

Ingredience

    • 2 hrušky
    • 100 ml panenského olivového oleje + na potření hrušek
    • 60g lískových oříšků, neoloupaných
    • 2 lžíce balzamikového octa, nejlépe bílého
    • 2 lžíce medu
    • 100g rukoly
    • 150g kozího sýra (váleček s bílou plísní či čerstvý), na plátky nebo rozdrobený 

Příprava jídla

1 Hrušky rozpulte a vykrojte jádřince, nejlépe tvořítkem na melounové kuličky. Potřete tenkou vrstvou oleje a grilujte 4–5 minut řeznou stranou dolů, až se vytvoří efektní mřížka, dužina se prohřeje, ale zůstane ještě pevná na skus. Troubu předehřejte na 180°C.

2 Lískové oříšky rozprostřete na plech a pečte 5 minut. Troubu ztlumte na 160°C. Oříšky mnutím v čisté utěrce zbavte slupky, nožem je rozpulte, nasypte zpátky na plech, dejte zpět do trouby a pečte ještě asi 6 minut, aby byly opečené dozlatova.

3 Na zálivku prošlehejte olivový olej, balzamikový ocet a med. Rukolu promíchejte s trochou zálivky a rozdělte ji na talíře. Na ni umístěte grilované půlky hrušek, plátky kozího sýra a posypte oříšky. Pokapejte zbylou zálivkou a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaný pstruh s fenyklem & tymiánem

Pomalu pečený králík s česnekem, cibulí a bylinkami

Pečené brambory se slaninou a pažitkou

Grilovaná zelenina s bazalkou

Nepečený čokoládový dort s lesním ovocem

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Přidat komentář