Do 30 minut
Velmi snadné
Urodilo se vám na zahrádce spoustu hrušek a nevíte, co s nimi? Kromě klasického hruškového koláče a dalších sladkých pokrmů existuje i široký výběr slaných, v nichž hrušky také hrají hlavní roli. Které z nich jsou ty nejoblíbenější?
Jsou šťavnaté, sladké a zdravé. Víte, že na hruškách si naši předkové pochutnávali už v pravěku? Jejich původ najdeme hned na několika kontinentech.
Syrové hrušky mohou nadýmat. Jakmile je ale tepelně upravíme, problém odpadá. Zároveň ale tepelnou úpravou přicházejí i o část vitamínu a minerálů.
Hrušky nepatří jen do koláčů a buchet. Využít je můžete při přípravě i mnoha slaných pokrmů. Vyzkoušejte 30 osvědčených receptů, které si jistě zamilujete.
Další recepty nejen z hrušek, ale i z dalšího sezónního ovoce, které roste na našich zahrádkách, najdete v naší Apetit kuchařce Podzim.