Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete

29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete
ZDROJ: Pixabay.com

Urodilo se vám na zahrádce spoustu hrušek a nevíte, co s nimi? Kromě klasického hruškového koláče a dalších sladkých pokrmů existuje i široký výběr slaných, v nichž hrušky také hrají hlavní roli. Které z nich jsou ty nejoblíbenější?

Lidé milují hrušky odjakživa

Jsou šťavnaté, sladké a zdravé. Víte, že na hruškách si naši předkové pochutnávali už v pravěku? Jejich původ najdeme hned na několika kontinentech.

  • Své hrušky mají v Asii, severní Africe a také v Evropě. Jsou relativně velmi nenáročné na pěstování, nejlépe se jim však daří v mírném podnebném pásu.
  • Jejich hlavní předností je, že obsahují spoustu minerálů a vitaminů, například draslík, vitamin C, vitamin K, folát (kyselina listová) a další vitamíny skupiny B, mangan a hořčík.

Proč jíst hrušky?

  • V první řadě zlepšují trávení. Jsou zdrojem vlákniny, která je z velké části tvořena nerozpustnými polysacharidy. Díky tomu snáze procházejí střevem. Rovněž jsou účinným prostředkem proti zácpě.
  • Potřebujete shodit pár kilogramů? Díky velkému podílu vlákniny a vody hrušky zmírňují hlad a také nejsou tak kalorické jako jiné druhy ovoce, například hrozné víno.
  • Snižují škodlivý cholesterol v krvi. 
  • Obsahují antioxidanty.
  • Navíc mají močopudný účinek a tím přispívají k čištění organismu.
  • Taktéž snižují riziko vzniku mozkové mrtvice.
  • Výrazný pozitivní vliv mají i na naše srdce, neboť obsahují spoustu draslíku.
  • Ženy bezpochyby ocení i fakt, že vysoký obsahu vitaminu A povyšuje hrušky na zdroj krásy a téměř věčného mládí. Pravidelná konzumace hrušek zpomalí tvoření drobných vrásek, pigmentových skvrn i padání vlasů.

Syrové hrušky mohou nadýmat. Jakmile je ale tepelně upravíme, problém odpadá. Zároveň ale tepelnou úpravou přicházejí i o část vitamínu a minerálů.

Vykouzlete dokonalý slaný pokrm s hruškami

Hrušky nepatří jen do koláčů a buchet. Využít je můžete při přípravě i mnoha slaných pokrmů. Vyzkoušejte 30 osvědčených receptů, které si jistě zamilujete.

Další recepty nejen z hrušek, ale i z dalšího sezónního ovoce, které roste na našich zahrádkách, najdete v naší Apetit kuchařce Podzim.

Autor: misa.dockalova
Bulgogi
Do 20 minut
Velmi snadné

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč