OBCHOD

Špagety s avokádem a lososem

Množství lze snadno znásobit – ale udělejte jen tolik, kolik opravdu sníte. Avokádová omáčka je nejlepší čerstvá a těstovinám ani uzenému lososu ohřívání moc nesvědčí. 

Vydání: 2016/6
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 400g špaget
    • 2 zralá avokáda, oloupaná a zbavená pecky
    • 4 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, oloupané
    • svazek hladkolisté petrželky
    • 1 citron, vymačkaná šťáva
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 200g uzeného lososa, nakrájeného na kousky velikosti sousta 

Příprava jídla

1 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Mezitím dejte dužinu z avokáda do robotu spolu s olivovým olejem, česnekem, polovinou petrželky a štědrou dávkou citronové šťávy. Osolte a opepřete a rozmixujte.

2 Jakmile jsou těstoviny hotové, odložte si cca 100ml vody z vaření a špagety sceďte. Avokádovou omáčku promíchejte s těstovinami, lososem a podle potřeby i s trochou vody z vaření. Dochuťte a podávejte posypané zbylou petrželkou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborová kaše s hráškem

Kuskusový salát s chřestem a cuketou

Gratinovaný fenykl

Malinové poháry

Nedělní oběd v letním hávu

Zelená minestrone s cizrnou a citronem

Cuketové placičky s okurkovým salátkem

Krůtí stehna na šalvěji

reklama

Přidat komentář