Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s uzeným lososem

Platky jemně zauzeného lososa jsou oblíbenou pochoutkou a patří ke zlatým hřebům hřebu rautů. Výborně se hodí do salátů, tortil, sendvičů a na obložené chlebíčky či jednohubky. Uzený losos se výborně kombinuje s omáčkami, čerstvým krémovým sýrem, koprem i dalšími bylinkami. Připravíte z něho lahodné těstoviny i polévky nebo pomazánky.

...

  

  • K uzení se používají čerstvé ryby do 48 od ulovení. Očištěné a přepůlené se naloží do soli, čímž se zajistí jejich částečné vysušení. Později se pláty ryb zavěsí na speciální stojany a nechají se sušit v takzvané sušárně. Do sušárny se kontrolovaně pouští kouř z doutnajícího dubového dřeva, kterýse rybí maso vyudí a zakonzervuje.
  • K uzení se používá jak losos odchycený na volném moři (divoký), tak losos z farmového chovu. 

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč