Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špenátová polévka s quinoou

Testováno na dětech: polévku ve verzi bez chilli si zamilovala i Anička, roční dcera naší redaktorky Darinky. 

Vydání: 2016/4
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 3 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 litr zeleninového vývaru
    • 900g listového špenátu, očištěného a opraného (stačí ale i kvalitní mražený) + lístky baby špenátu na ozdobení
    • 80g bílé quinoy, propláchnuté
    • sůl a čerstvě mletý pepř 
    • hustý bílý jogurt a 1 zelená paprička jalapeño, nasekaná nadrobno, a piniové oříšky (nemusí být) k podávání 

Příprava jídla

1 V hrnci na oleji opékejte cibuli a česnek 5 minut, až změknou. Přidejte mletý koriandr a míchejte další minutu, aby se rozvoněl. Zalijte vývarem a přiveďte k varu. Přidejte špenát, přiklopte a vařte 2–4 minuty, až špenát změkne. Vyberte špenát děrovanou sběračkou a rozmixujte ho s trochou tekutiny z polévky. Do zbylé polévky dejte quinou, přiveďte k varu a vařte 8–10 minut, než quinoa změkne. Vraťte rozmixovaný špenát a osolte a opepřete podle chuti.

2 Polévku rozdělte do talířů, ozdobte jogurtem a posypte špenátovými lístky, na- sekaným chilli a případně piniovými oříšky. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Drink gin & celer

Fazolovo-tuňákový hummus

Kuřecí saltimbocca s hořčicí, smetanou a šalvějí

Jehněčí pečeně s bazalkovo-mátovým pestem

Grilovaný losos se sauce verte

Karamelový cheesecake s banány

Zelené velikonoční menu

reklama

Přidat komentář