Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šťouchané brambory se špenátem

Šťouchané brambory ještě maličko vylepšené špenátem budete na stůl nosit zas a znovu!

 

Vydání: 2015/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT20M
Vaření 0:20
Zelenina

Ingredience

    • 1,2kg moučných brambor, oloupaných
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 300g čerstvého špenátu
    • 80g másla
    • 2 lžíce smetany na vaření

     

Příprava jídla

1 Brambory uvařte ve slané vodě doměkka. Špenát propláchněte pod tekoucí vodou, osušte a nakrájejte na silnější proužky. V pánvi rozpusťte máslo a vsypte špenát. Mírně osolte a opékejte 2–3 minuty, až listy zavadnou. Pak do špenátu vmíchejte smetanu. Brambory slijte a nahrubo rozšťouchejte. Přidejte k nim špenát se smetanou a máslem a jemně ho zapracujte do brambor. Podle chuti dosolte a opepřete. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kokosový chia pudink s čokoládou a jahodami

Jarní salát s ředkvičkami a slunečnicovými semínky

Košíčky z listového těsta s mozzarellou

Cuketové rolky

Krémový demikát

Krůtí roláda na víně

Nebe v hubě

Květnové menu podle našich čtenářů

30 špenátových receptů

Přidat komentář