Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Taiwanské smažené kuře

Popis receptu: 

Voňavé kuře původem z Taiwanu.

Autor: _ Cihlička
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    • 4 kuřečí prsní řízky
    • 80 ml sójové omáčky
    • 2 lžíce rýžového octa
    • 1 lžička chilli
    • 1 lžička třtinového cukru
    • 1/2 lžičky koření pěti vůní
    • sůl
    • pepř
    • 150 g hladké mouky
    • 160 g rýžové mouky
    • 2 vejce
    • olej na smažení

    Na posyp:

    • 1 lžička třtinového cukru
    • 2 lžičky koření pěti vůní
    • 1 lžička chilli

Příprava jídla

Kuřecí řízky v silné části nařízneme a otevřeme jako knihu a trochu pestí naklepeme.

Smícháme sójovou omáčku, ocet, chilli, cukr, koření a trochu pepře. Směs vetřeme do masa a necháme půl hodiny marinovat. 

Maso obalíme v trojobalu hladká mouka - prošlehaná vejce - rýžové mouka. 

Maso smažíme postupně v rozpáleném oleji do zlatova.

Podáváme s promíchanou posypkou.

(FD 2017/3)

Přidat komentář