OBCHOD

Těstoviny s brokolicí & šafránem

Šafrán patří už od starověku mezi nejvzácnější koření. Jen pár jemných nitek šafránu dokáže pokrm ochutit, nádherně provonět i obarvit na zářivě žluto. 

Vydání: 2016/4
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření 0:10
Těstoviny

Ingredience

    • 400g těstovin pennoni giganti nebo jiných velkých trubek
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 250g pěkných růžiček brokolice
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky
    • 300ml smetany ke šlehání
    • 1 lžička upěchovaných nitek šafránu, nasucho opražených
    • 5 sardelových řezů, nasekaných
    • hobliny parmazánu k podávání 

Příprava jídla

1 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Brokolici vhoďte do vroucí osolené vody, vařte 3 minuty, pak slijte a rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou.

2 Ve velké pánvi na oleji opékejte cibuli a česnek na mírném plameni asi 5 minut, až změknou. Přidejte smetanu, šafrán a vařte, až se omáčka zredukuje napolovic. Pak přidejte sardelky, brokolici a scezené těstoviny a míchejte, až se vše prohřeje. Osolte a opepřete podle chuti a ihned podávejte. Můžete posypat parmazánem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Mrkvová polévka se sedmi druhy koření

Marinovaný kozí sýr

Jarní rizoto s misem

Tousty s kořeněným lilkem

Kuře se zelenou harissou

Přidat komentář