Obyčejný toust nemusí být nuda! K výrazné chuti kozího sýra se hodí téměř cokoli sladkého. Kromě meruněk například fíkový džem, nakládané brusinky nebo pomerančová marmeláda.
Suroviny
Postup
Namažte dva krajíce džemem a kozím sýrem, posypte tymiánem a přiklopte zbylými krajíci.
Rozehřejte pánev s nepřilnavým povrchem. Chléb zvenčí potřete máslem a na pánvi opečte dozlatova. Rozkrojte a ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Kozí sýr je v kombinaci s meruňkovým džemem a tymiánem nejlepší, ale ne každý ho má v oblibě. Stejně tak můžete použít i čerstvý sýr z kravského mléka nebo také třeba nastrouhaný tvrdý sýr, který se pak v sendviči krásně rozteče.
Foto: Alex Luck, Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media