Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tvarohové knedlíčky s blumami, nugátem & zakysankou

Sladká podzimní pohádka... Knedlíčky skrývající šťavnatou blumu před podáváním polijte rozpuštěným nugátem a citronovou zakysanou smetanou, a pak už se můžete vznášet na sladkém obláčku!

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Doba přípravy: Do hodiny
+ odležení
PT5M
Vaření 0:05

Ingredience

    • cca 400g blum, omytých a bez pecek

    NA TĚSTO

    • 50g máslo
    • 50g krupicového cukru
    • 250g měkkého tvarohu v alobalu
    • 200g polohrubé mouky + na vál
    • 1 vejce

    NA DOKONČENÍ

    • 250g zakysané smetany
    • kůra a šťáva z 1 citronu
    • cca 2 lžíce moučkového cukru + na skořicové máslo
    • cca 200g tmavého nugátu (viz Něco navíc)
    • rozpuštěné máslo na prohřátí + 1 lžička mleté skořice 

Příprava jídla

1 Na těsto nejprve utřete máslo s cukrem. Přidejte tvaroh, mouku a vejce a vypracujte hladké těsto. Nechte v chladničce cca 20 minut odpočinout.

2 Na pomoučněné pracovní ploše pak těsto rozválejte na sílu cca 0,5cm. Vykrajovátkem vykrájejte kolečka o průměru cca 6cm. Do každého zabalte blumu a takto připravené knedlíčky vkládejte do hrnce s mírně vroucí osolenou vodou. Vařte asi 5 minut.

3 Zakysanou smetanu smíchejte s nastrouhanou citronovou kůrou i šťávou a oslaďte moučkovým cukrem podle chuti. Nugát rozehřejte nad horkou vodní lázní.

4 Uvařené knedlíčky prohřejte v rozpuštěném másle se skořicí a 2 lžícemi moučkového cukru. Podávejte přelité nugátem a doplněné citronovou zakysankou.

NĚCO NAVÍC

Tuto oříškovo-čokoládovou pastu koupíte třeba v prodejně Diana Svět oříšků nebo v cukrářských potřebách. (např. www.cukrarskepotreby.cz). 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Uzený jazyk s křenovým dipem a jablečnými povidly

Bramborový krém s pečenými paprikami a křepelčími vejci

Pečená hovězí žebra s květákovým pyré a červenou řepou

Luxusní nedělní menu

reklama

Přidat komentář