Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vejce s fetou, hummusem a avokádem

Skvělá vegetariánská snídaně, která vás rázem přenese do Středomoří. Hodí se pro všechna líná rána, která volně přecházejí v poledne…

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT2M
Opékání 0:02
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 2 vejce, o pokojové teplotě
    • 3 plátky toustového chleba
    • máslo na opékání (nemusí být)
    • 1 avokádo
    • 300 g hummusu
    • špetka sladké mleté papriky
    • 1 lžička koření za’atar (směs sezamových semínek, oregana, tymiánu, saturejky a pamětníku rolního)
    • 200 g sýra feta, nakrájeného na kostičky
    • drcené sušené chilli vločky

Příprava jídla

V menším hrnci přiveďte vodu k varu. Ztlumte plamen, vložte vejce a vařte je 5–6 minut, vyjměte a vložte do studené vody, tak zastavíte var.

2 Chléb nakrájejte na proužky a nasucho (nebo na trošce másla) opečte na pánvi nebo v troubě. Avokádo překrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte a nakrájejte na plátky.

3 Na talíře naaranžujte hummus, posypte jej mletou paprikou, rozložte avokádo, to posypte směsí koření za’atar, přidejte fetu a posypte ji vločkami chilli. Doplňte opečeným chlebem a doprostřed usaďte vejce.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jogurt pod peřinou

Mandlové croissanty

Vafle

Chléb se sýrem a s medem

Přidat komentář