Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vydatná polévka na zahřátí

Odpočiňte si v předvánočním shonu plném nákupu dárků a večírků. Tato hřejivá polévka vás opět postaví na nohy.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce sezamového oleje + na opékání
    • 1 menší kousek zázvoru, oloupaný a nakrájený nadrobno
    • 4 stroužky česneku, nadrobno
    • 4 jarní cibulky, 2 nakrájené nadrobno, 2 na šikmé plátky k podávání
    • 1 litr drůbežího vývaru
    • 2 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce omáčky sriracha
    • rýžový ocet podle chuti
    • 2 kuřecí prsa
    • 30 g sušených hřibů, předem namočených do vlažné vody
    • 4 porce vaječných nudlí ramen
    • 3 hrnky listů čerstvého špenátu
    • 3 vejce, uvařená naměkko a rozpůlená
    • 2 mrkve, nakrájené na sirky
    • 250 g žampionů, celých nebo na čtvrtky
    • zelená chilli paprička, chilli vločky a koriandr k podávání

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte sezamový olej, vsypte zázvor, česnek, cibulku a restujte, dokud se směs nerozvoní, přilijte vývar, sójovou omáčku, srirachu a rýžový ocet. Vložte kuřecí prsa, slité sušené houby a vařte 20 minut. Hotové kuře vyjměte a natrhejte. Nudle ramen uvařte podle návodu na obalu. Nudle rozdělte do misek, přidejte vývar, natrhané maso, špenát, vždy polovinu vejce a mrkev.

2 Žampiony opečte na sezamovém oleji a přidejte do misky, posypte nasekanou zelenou chilli papričkou, chilli vločkami, koriandrem a jarní cibulkou a podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kořeněné kuře s kuskusem

Salát s grapefruitem

Harira

Zelené kari s rybou

Aloo gobi neboli květák a brambory

Přidat komentář