Ovoce do kaše můžete libovolně obměňovat podle sezony. Dobrá je kombinace ostružin a hrušek, případně jablek nebo malin a švestek. Do vloček můžete přidat oblíbené mleté koření – třeba skořici nebo vanilku.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 190°C. Ohnivzdornou pánvičku nebo jinou vhodnou nádobu o obsahu 1 litr vymažte částí rozpuštěného másla. Do vymazané pánve vysypte polovinu vloček a posypte je troškou konopných a lněných semínek. Vrstvu vloček a semínek poklaďte polovinou broskví a borůvek. Postup zopakujte se zbytkem vloček a semínek a navrch naskládejte ovoce.
V mléce rozmíchejte javorový sirup, vlijte na vločky a navrch pokapejte zbylým máslem. Přemístěte do trouby a pečte 30 minut, až vločky nasáknou všechnu tekutinu. Navrch nasypte mandle a nechte ještě 10 minut zapékat, až broskve trochu zkaramelizují.
Podávejte teplé, doplněné hustým bílým jogurtem (my jsme použili kupovaný vanilkový). Neochucený bílý jogurt můžete osladit trochou medu a ozdobit dalšími sekanými mandlemi.