Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Závin s podzimním ovocem

Neodolatelně voní máslem, kořením a podzimem! S prvním soustem se zamilujete...

Vydání: 2016/9
Autor: redakce Apetitu
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 závin
Doba přípravy: Do 20 minut
Pečení 0:35
Koláč

Ingredience

    • 1 balení listového těsta (300g)
    • 3 hrušky, zbavené jádřince, oloupané a pokrájené
    • 8 švestek, vypeckovaných a nakrájených
    • 1 vanička ostružin
    • 3 lžíce meruňkového džemu
    • 1 lžíce vanilkového pudinkového prášku
    • 1 lžička perníkového koření
    • krupicový cukr na doslazení
    • vejce na potření
    • moučkový cukr na poprášení (nemusí být)
    • zakysaná smetana k podávání 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 200°C/horkovzdušnou 180°C. Těsto rozválejte na plát asi 3mm silný. Smíchejte ovoce, džem, pudinkový prášek a koření a podle potřeby doslaďte. Rozválené těsto podélně překrojte na 2 pláty.

2 První plát těsta dejte na plech vyložený pečicím papírem a na těsto navršte ovocnou náplň tak, aby zůstaly volné okraje. Potřete je vejcem, navrch položte druhý plát těsta, okraje zarovnejte, přitiskněte k sobě a zarolujte. Okraje ozdobte vidličkou a potřete vejcem. Navrchu vrstvu těsta jemně prořezejte, aby byla vidět náplň (viz foto).

3 Pečte 30–35 minut dozlatova. Podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte se zakysankou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Domácí listové těsto

Pomerančové palmiers s kardamomem

Jemný koláč s jablky

Masové taštičky s cibulkami

Cuketový koláč se sýrem

Čokoládovo-mandlové mille-feuille

20 neodolatelných moučníků z listového těsta

Přidat komentář