Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Žluté kari s treskou a špenátem

Voňavá kořeněná ryba s kokosovým mlékem zachrání i ten nejupršenější den...

Vydání: 2016/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Omáčka

Ingredience

    • 2 lžíce koření garam masala
    • 1 lžička mleté kurkumy
    • 1 lžička mleté uzené papriky
    • 300g tresky nebo jiné pevné bělomasé ryby s minimem kostí, nakrájené na velikost sousta
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce rostlinného oleje
    • 1 cibule, nakrájená na plátky
    • 2 stroužky česneku, na plátky
    • 1 čerstvá zelená chilli paprička, na plátky
    • 5cm kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
    • 400g konzerva kokosového mléka
    • 1 lžíce mangového čatní
    • 100g čerstvého baby špenátu
    • chleba naan nebo rýže k podávání 

Příprava jídla

1 V misce smíchejte všechno koření. Ryby osolte a posypte polovinou kořenicí směsi. Odložte.

2 V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte cibuli, česnek, chilli a zázvor a opékejte asi 5 minut, až změknou. Poprašte zbývající kořenicí směsí a míchejte ještě minutu, až se rozvoní.

3 Zalijte kokosovým mlékem, přidejte mangové čatní a vařte 3–5 minut, až omáčka trochu zhoustne. Nyní přidejte připravenou tresku a špenátové listy. Přiklopte a vařte 5 minut, až je ryba hotová. Osolte a podávejte s chlebem naan nebo s rýží. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelizované vepřové s nudlemi

Bleskový sendvič croque madame

Čočková polévka s chorizem

Cajunská smažená rýže s krevetami

Vepřové plátky à la saltimbocca

reklama

Přidat komentář