Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

Dezert, který se dělá sám: tvarohová směs totiž odkape a ztuhne. Použijete-li květináčky, sklidí vaše kreativita jen obdiv.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Dort

Ingredience

    • 1 kg jemného tvarohu, žervé nebo ricotty (můžete po libosti nakombinovat)
    • 100 g moučkového cukru
    • strouhanou kůru z jednoho dobře omytého citronu
    • 300 g ovoce (maliny, ostružiny,  jahody; v krajním případě i mražené)
    • moučkový cukr na poprášení

    Na ovocnou omáčku:

    • 300 g různého letního ovoce,  i mraženého
    • šťávu z jednoho velkého, dobře omytého citronu
    • 4 lžíce moučkového cukru
    • 3 lžíce griotky nebo jiného aromatického alkoholu

     

Příprava jídla

1. Tvaroh utřete s cukrem, citronovou kůrou a žervé. Cedník nebo malé květináče vyložte jemnou látkou (stačí starší čistá utěrka) a natlačte do nich tvarohovou hmotu. Pak je dejte do misky a do druhého dne nechte v ledničce. Z tvarohu odkape přebytečná tekutina a hmota zpevní.

2. Ingredience na omáčku rozmixujte; jestli vám vadí semínka, pak proceďte.

3. ,Bábovky‘ z květináčků vyklopte na talíře nebo hmotu z cedníku vykrajujte lžicí. Dezert ozdobte směsí drobného ovoce. Omáčku podávejte zvlášť.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář