Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jahodovo-čokoládová pusinka

Jahody se sněhovou pusinkou jsou skvělé. S čokoládou přímo dokonalé!

Vydání: 2006/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
Pečení: 2 hodiny
PT40M
Příprava 0:40

Ingredience

    • 2 lžičky kukuřičného škrobu (maizena)
    • 2 lžičky bílého vinného octa
    • špetka pravé mleté vanilky (např. od značky Benkor nebo Kotányi),
    • nahradit můžete trochou
    • vanilinového cukru
    • 5 bílků
    • 300 g krupicového cukru
    • 50 g kvalitní čokolády na vaření,
    • nastrouhané
    • 1 lžíce kakaa + trocha na poprášení


    Na ozdobu

     

    • 450 ml smetany ke šlehání
    • 450 g jahod
    • 25 g opražených lískových oříšků, nasekaných, nebo hoblinek čokolády

     

Příprava jídla

1.  Troubu předehřejte na 140/120 °C. Plech vyložte  pečicím papírem. Škrob, ocet a vanilku utřete na hladkou pastu.

2.  Bílky ušlehejte dotuha, pak postupně zašlehejte cukr a škrobovou pastu, až získáte pevnou hmotu. Rozdělte ji na dvě poloviny.

3.  Do půlky sněhu zašlehejte čokoládu a kakao. Pomocí lžíce hmotu opatrně přehazujte, aby se promísila. Pak ji přidejte ke druhé části sněhové hmoty a jen velmi lehce smíchejte.

4.  Hmotu naneste na papír do kulatého tvaru o průměru asi 23 cm. Uprostřed vytvořte mírnou prohlubeň na šlehačku a ovoce. Okraje lehce poprašte kakaem a párátkem ho zatřete do sněhu. Čas od času párátko vytahujte, aby sníh vytvořil špičky.

5.  Vložte do trouby a pečte (spíše sušte) asi hodinu, pak troubu vypněte a pusinku v ní ještě hodinu nechte dojít. Smetanu ušlehejte a po vyjmutí pusinky z trouby naneste do jejího středu. Ozdobte plátky jahod a menšími celými plody, posypte sekanými oříšky a/nebo hoblinkami čokolády.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/06, sp.příl. Čokoláda str.6

Přidat komentář