Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dort pavlova

Jemný a nadýchaný dort ze sněhových pusinek, proložených lahodným krémem a ozdobený ovocem. Přesně to je pavlova. Dezert, o jehož původu se pře Nový Zéland s Austrálií. Ale jedno je jisté, byl upečen pro kdysi věhlasnou ruskou balerínu Annu Pavlovou. Měl připomínat její nadýchanou baletní sukni a ladnost i křehkost jejího tance. Korpus připravíte z ušlehaných bílků, cukru, vinného octu a škrobu. Zvolit můžete průměr klasického dortu, připravit ale můžete i malinké mini pavlovy. Třípatrová pavlova s jahodami je nevšední dezert na svatby, narozeninové oslavy i jiné příležitosti. Vánoční pavlova zase rozsvítí štědrovečerní tabuli.

...

 

  • Délka pečení sněhové pusinky (korpusu pavlovy) závisí na její velikosti. Dortové to trvá přibližně dvě hodiny, menší sušte hodinu až hodinu a půl. Poté troubu vypněte a nechte korpusy v troubě doschnout až do vychladnutí.
  • Jak si poradit s přípravou pavlovy, píšeme v článku Škola pečení: dort pavlova.
  • Pusinky jsou velmi křehké, proto s nimi pracujte opatrně, aby nepopraskaly, nerozmačkaly se a nerozdrobily.
  • Plnit je můžete krémem lemon curd, slaným karamelem, čokoládovou ganache, ovocným pyré nebo přímo kousky ovoce. Navrch přidejte našlehanou smetanu nebo pařížskou šlehačku.
  • Dort Pavlova sestavujte až před podáváním, aby pláty stihly mírně navlhnout, ale nedošlo k jejich rozmáčení.
  • Samotné korpusy je možné napéct dopředu a uchovat v suchu v uzavíratelné nádobě minimálně týden.

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč