Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexická polévka

Pravé Mexiko

Vydání: 2006/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
Vaření a opékání: 40-45 minut
P
Polévka Mexická

Ingredience

    • 2 uzená kuřecí stehna
    • 1 kostka kuřecího bujonu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • 500 g zeleniny (mražená kukuřice, proužky zelené papriky, nahrubo pokrájená cibule, řapíkatý celer, proužky mrkve, na kostičky nakrájená cuketa…)
    • 200 g rajčatového pyré
    • sůl a pepř

    K podávání

    • hrst čerstvého koriandru
    • strouhaný čedar
    • 2 tortilly, nakrájené na proužky

Příprava jídla

1.  Kuřecí stehna dejte do velkého hrnce, přidejte kostku bujonu a zalijte přibližně litrem a půl vody. Přiveďte k varu, pak trochu ztlumte teplotu a nechte zhruba půl hodiny bublat.

2.  Vyjměte stehna a oberte maso; vývar slijte stranou. V hrnci rozpalte olej a vsypte do něj zeleninu. Opékejte ji deset až patnáct minut a pak ji zalijte vývarem. Přisypte obrané maso, přidejte pyré, osolte a opepřete. Polévku ještě trochu prohřejte, vmíchejte čedar – a potom už podávejte, posypané čerstvým koriandrem a s proužky tortilly.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Enchiladas se špenátem

Hovězí burritos

Skořicové chipsy

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.7/06, str.22
Obrazek uzivatele
Manžel často na otázku, jakou mám uvařit polévku, odpovídal, že mexickou, vtipálek. Pak jsem narazila na tento recept a od té doby mexickou polévku opravdu vařím, je výborná. Jenom nevím, jestli mi to dnes projde bez tortily.

Přidat komentář