Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Limetkové kuře

Mexické kuře
Vydání: 2007/3
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
Marinování: 30 minut Pečení: 30 minut
P
Mexická

Ingredience

    • 1 limetka, omytá v horké vodě
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička nasekaných listů koriandru
    • ½ lžičky sladké papriky
    • ½ lžičky třtinového cukru
    • 2 kuřecí prsa, nejlépe s kůží
    • 6 stroužků česneku, neoloupaných
    • 2 červené chilli papričky

Příprava jídla

1.  Z limetky nastrouhejte asi lžičku kůry a smíchejte ji s olivovým olejem, koriandrem, paprikou a cukrem. Kuřecí prsa položte do zapékací misky, potřete připravenou marinádou a zakápněte trochou limetkové šťávy. Zakryjte a půl hodiny marinujte.

2.  Kolem kuřete rozložte celé stroužky česneku, polovinu limetky pokrájenou na osminky i chilli papričky a upečte podle základního receptu. Podávejte se zeleninovým salátem a salsou.

Vyzkoušejte! 
Nebojte se pečeného česneku – krásně změkne a získá mnohem jemnější chuť, než má zasyrova. Pokud dáváte přednost méně pikantním pokrmům, chilli papričky před pečením rozpulte a vyberte z nich semínka.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Vynikající! Jako přílohu jsem zvolila kuskus s šalotkou a moc jsme si pochutnali :)

Přidat komentář