Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uhlířské špagety

Krémovitě vláčná omáčka k těstovinám carbonara je láska na první ochutnání!
Vydání: 2007/6
Autor:
Hodnocení:
15 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P

Ingredience

    • 400 g špaget
    • 1 lžíce olivového oleje
    • 200 g pancetty, anglické slaniny nebo uzeného bůčku, nakrájeného na kostičky
    • 2 vejce + 1 žloutek
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 70 ml smetany ke šlehání
    • 50 g strouhaného sýra + trocha
    • na posypání
    • sůl a čerstvě mletý pepř

    • Vybavení  Velký hrnec, velká hlubší pánev, dvě skleněné či kameninové misky nebo hrnky, dřevěná obracečka, naběračka nebo kleště na špagety, cedník, struhadlo

Příprava jídla

1. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu a vložte do ní špagety. Až změknou, promíchejte je, aby se ponořily, a uvařte podle návodu na obalu. Snažte se, aby těstoviny zůstaly pevné na skus: dvě minuty před udanou dobou vytáhněte pár špaget a ochutnejte je. Dle potřeby opakujte.

2. Mezitím zahřejte v hlubší pánvi olej. Vsypte slaninu a na středním plameni ji smažte, aby se kostičky vyškvařily a zezlátly. Škvaření slaniny však nepřežeňte, protože ji budete později ještě asi minutu opékat! Pak pánev sejměte z ohně a nechte stranou. Do jedné z misek rozklepněte dvě vejce.

3. Třetí vejce naťukněte a poloviny skořápky oddělte nad další miskou tak, aby v jedné zůstal celý žloutek. Přesouvejte ho ze skořápky do skořápky a opatrně – rád se zatrhává o okraje – přitom odlévejte bílek. Očištěný žloutek vešlehejte k vejcím spolu se smetanou, sýrem, solí a pepřem.

4. Slaninu vraťte na oheň a přidejte česnek. Na vyšším plameni minutu pečte, aby zezlátl. Mezitím sceďte těstoviny a mimo oheň vraťte do hrnce. Přisypte slaninu s česnekem, zalijte vejci a promíchejte; vajíčka se v horkých těstovinách prohřejí, ale nesrazí. Jezte hned, se sýrem a pepřem.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Ahoj, do uhlirskych spaget (carbonara) nepatri smetana !
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.6/07, str.26
Obrazek uzivatele
slanina je výborná - příště jí dám ještě víc, šlehačka jídlu přidává super chuť. rychlé,jednoduché, chutné...
Obrazek uzivatele
carbonara nejsou uhlířský, tak do uhlířských třeba jo no :-(, ale já raději carbonara

Přidat komentář