Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Grilované ovocné balíčky

Balíčky plné ovoce můžete připravit dopředu, nechat v lednici a grilovat až těsně před podáváním. Budou pak ještě lepší! Pokud zrovna nemáte po ruce rozehřátý gril, pomůže vám horká trouba. Stačí deset minut a plech vyložený pečicím papírem – máte tak záruku, že se alobal nepotrhá a šťáva nevyteče.

Vydání: 2007/8
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT10M
Zmrzlina

Ingredience

    • 600 g sezonního ovoce, například broskve, nektarinky (nakrájené na kostičky), jahody (očištěné a přepůlené), maliny, ostružiny, banány (nakrájené na 2cm plátky) nebo meruňky (přepůlené)
    • 1 lžíce medu nebo cukru
    • kousek másla
    • šťáva z poloviny citronu
    • vanilková zmrzlina k podávání

Příprava jídla

1 Z alobalu nastříhejte 4 čtverce o hraně asi 30 cm. Rozdělte na ně ovoce, pokapejte medem i citronovou šťávou a přidejte oříšek másla. Okraje alobalu zvedněte, shrňte k sobě a zabalte do balíčku. Pokud na grilování dojde až později, uložte je do lednice.

2 Balíčky položte na mřížku grilu potřené trochou oleje, aby se na ni nepřilepily. Grilujte zhruba deset minut, podle výkonnosti grilu. Ovoce by mělo být měkké, šťavnaté a horké. Před podáváním ho nechte trochu vychladnout a servírujte s vanilkovou zmrzlinou, případně se šlehačkou.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ovocný kebab

Banánové smoothie

Špaldové palačinky

Přidat komentář