Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Koláč s rajčaty a kozím sýrem

Spolehlivě jím uctíte přátele, kteří se rádi obejdou bez masa. Podávejte náš koláč spolu s velkou mísou salátu, a báječně si pochutnáte!
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 25 minut
P
Koláč Středomořská

Ingredience

    • 1 středně velká brambora, oloupaná a nakrájená
    • 1 cibule, jemně nasekaná
    • 85 g studeného másla, nakrájeného
    • 8 snítek čerstvého tymiánu nebo 1 lžička sušeného
    • 140 g hladké mouky
    • 500 g rajčat, nakrájených na silné plátky
    • 1 lžíce červeného vinného octa
    • 100 g měkkého kozího nebo ovčího sýra (brynzy)
    • olivový olej na zakapání
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Uvařte bramboru
Troubu předehřejte na 200 °C. Bramboru dvanáct minut povařte v osolené vodě, pak sceďte.

2. Usmažte cibuli
Na 25 g másla smažte cibuli asi pět minut, až se začne zabarvovat. Přidejte čtyři snítky tymiánu nebo půl lžičky sušeného.

3. Vypracujte těsto
Zbylé máslo zpracujte s moukou a rozmačkanou nebo najemno nastrouhanou bramborou. Osolte, opepřete a vpracujte osmaženou cibulku i všechnu šťávu z pánve. Vypracujte měkké vláčné těsto a vytvarujte z něj kolo o průměru 23 cm; přeneste ho na vymazaný, případně pečicím papírem vyložený plech.

4. Obložte a upečte
Na korpus rozložte rajčata a zakápněte octem. Posypte zbylými lístky tymiánu, sýrem, osolte a opepřete. Zakápněte olejem a pečte pětadvacet minut, až placka zezlátne.

Podávejte se zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář