Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pastýřský koláč po indicku

Oblíbený britský recept s indickým twistem.

Vydání: 2018/3
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Pečení 0:30
Z plechu

Ingredience

    • 1 lžíce rostlinného oleje
    • 500 g mletého hovězího masa
    • 1 velká cibule, na kostičky
    • 2 stroužky česneku, podrcené
    • 1 lžíce mletého zázvoru
    • 1/4 lžičky mleté skořice
    • 1 lžička mletého římského kmínu
    • chilli vločky na špičku nože
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 2 lžíce hladké mouky
    • sůl
    • 2 lžíce rajčatové passaty
    • 400 ml hovězího nebo kuřecího vývaru
    • 200 g mraženého hrášku

    NA KAŠI

    • 1,5 kg moučnatých brambor
    • 2 lžíce másla do kaše + další plátky másla na zapékání
    • mléko do kaše podle potřeby, horké
    • 1–2 lžičky mleté kurkumy

Příprava jídla

1 Začněte kaší. V osolené vodě uvařte brambory doměkka. Slijte je a rozmačkejte s trochou másla a mléka na hustou kaši. Vmíchejte kurkumu, aby kaše byla pěkně sytě žlutá. Odložte stranou.

2 Potom rozehřejte na pánvi lžíci oleje a opečte na něm maso dozlatova. Pak ho z pánve vyberte, a pokud je v ní přebytečný tuk, většinu slijte.

3 Cibuli, česnek a zázvor ve stejné pánvi opékejte asi 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidejte zbylé koření a vraťte do pánve maso. Opékejte asi minutu, pak přidejte mouku a sůl a míchejte společně asi minutu, dokud se mouka nevstřebá. Přidejte passatu a vývar a společně provařte na středním plameni asi 15 minut, dokud se vývar skoro nevsákne a směs nezhoustne. Na závěr vmíchejte mražený hrášek.

3 Troubu rozpalte na 200 °C. Do zapékací nádoby rozprostřete masovou směs, na ni navrstvěte hotovou kaši a povrch zdobně upravte vidličkou. Poklaďte pár tenkými plátky másla a dejte na 25–30 minut zapéct, dokud směs nebublá a povrch nezezlátne.

NĚCO NAVÍC

Pokud připravujete pastýřský koláč pro děti, vynechte chilli a zázvor a koření nahraďte lžící méně pikantní směsi garam masala.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Brokolicová polévka s kokosovým mlékem

Kuře s oříšky kešú a jarní cibulkou

Pizza z polenty

Přidat komentář