Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Švestkový koláč

Třtinový cukr potáhne ovoce při pečení skvostnou glazurou
Autor:
Hodnocení:
36 (hlasů)
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny
Pečení: 20 minut
P
Koláč

Ingredience

    • 150 g másla, pokrájeného na kousky + trocha na vymaštění pekáčku
    • 300 g hladké mouky
    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 50 g moučkového cukru
    • kůra a šťáva z 1 biopomeranče
    • 150 ml mléka
    • 700 g švestek nebo blum, vypeckovaných
    • 50 g světlého třtinového cukru
    • 1 lžička mleté skořice

Příprava jídla

1. PŘICHYSTEJTE ZÁKLAD
Zapněte troubu na 200 °C. Hranatý pekáč 20 × 30 cm lehce vymažte. Do 100 g másla zapracujte prsty mouku s práškem do pečiva, až vznikne drobenka. Přimíchejte moučkový cukr i nastrouhanou pomerančovou kůru. Přilijte většinu mléka a smíchejte na vláčné těsto. Kdyby se vám zdálo suché, přidejte trochu mléka. Z těsta vytvořte kouli, vyválejte na lehce pomoučněném válu a vtlačte do formy.

2. NAHORU DEJTE ŠVESTKY

Na korpus rozložte švestky i kousky zbylého másla. Třtinový cukr smíchejte se skořicí a posypte jím koláč. Švestky ještě zakápněte pomerančovou šťávou a dejte péct. Až bude ovoce bublat, vytáhněte koláč z trouby, poprašte moučkovým cukrem a pokrájejte na kostky.

Podávejte s kopečkem šlehačky či kysané smetany.
Nahlásit chybu v receptu
reklama

Komentáře

Obrazek uzivatele
bylo to rychlé, jednoduché a strašně dobré. super.
Obrazek uzivatele
Vynikající dvakrat od zkoušen vřele doporucuji

Přidat komentář