Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cuketový salát

Zdravý a křupavý způsob, jak zatočit s úrodou cuket

Vydání: 2007/9
Autor:
Hodnocení:
8 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Namáčení: 60 minut
PT10M
Příprava 0:10
Salát Středomořská

Ingredience

    • velká hrst zelených dýňových semínek
    • 3 středně velké cukety
    Na zálivku
    • olivový olej
    • cukr
    • sůl a pepř
    • balzamikový ocet

Příprava jídla

Velkou hrst zelených dýňových semínek namočte asi na hodinu do vody, aby semínka zvláčněla. 3 středně velké pevné cukety nastrouhejte najemno nebo nahrubo a v míse promíchejte se zálivkou z olivového oleje, špetky cukru, soli, balzamika a pepře a s okapanými semínky. Jestli chcete, můžete je po osušení ještě nasucho opražit – budou pěkně křupat!

Extra tip
Hotové zelí můžete zabalit do tenkého plátku listového těsta a na koncích zatočit jako bonbon. Balíček potřete žloutkem a upečte v troubě dozlatova, asi 10 minut. Efektní!

Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář